Ciekawe urządzenie SCANGAUGE II OBD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krystian634
    Ambiente
    • 2010
    • 198

Zamieszczone przez marlena
    Panowie ...nogi robią większy show niż auto :lol: :lol:

)
    zaczynam się martwić o preferencje klubowiczów :wink: :diabelski_usmiech
  • Damian19840
    Drive
    • 2009
    • 57

Witam dziś znalazłem ciekawe urządzenie do samochodu
    urządzenie

Moje pytanko czy jak podłącze te urządzenie do samochodu będę miał taki prosty komputer
    Moja skoda nie ma niestety kompa nie pokazuje nic spalanie, zasięg itp

Komentarz

• AndiT
      Rider
      • 2008
      • 332

Tak, bedzie to taki prosty komputer z mozliwoscia odczytow i kasacji bledow, oraz niektorych danych w czasie rzeczywistym. Na youtube znajdziesz kilka filmow o ScanGaugeII, znajdz taki film jak koles podlacza sie pod Jette TDI, bo mysle ze u Ciebie bedzie podobnie. Sam myslalem nad tym i to zupelnie powaznie. Skad chcesz to zakupic?
      M47N2

Komentarz

• Damian19840
        Drive
        • 2009
        • 57

ja moge zamowic sobie z ebaya, mieszkam w Anglii takze dla mnie nie problem :diabelski_usmiech

Komentarz

• bubuDE
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 763
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Damian19840, czy jest mozliwa zmiana jezyka wyswietlacza w tym kompie i ile danych mozna wyswietlic ,,na raz,,?
          PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• soszek81
            L&K
            • 2010
            • 1245

modyfikacja języka - nie jestem pewien bo nie szukałem - wyświetla standardowo po angielsku.
            Można modyfikować kolor podświetlenia
            W tej samej chwili wyświetla 4 dane w czasie rzeczywistym.
            W teorii Scangauge obsługuje auta ze złączem OBD II od 2003 roku. W praktyce Peugeot 206 1,4HDi z 2003r nie chciał się zgrać z tym urządzeniem.
            Do szkodnika jeszcze nie podłączałem - mam w nim komputer pokładowy więc nie było za bardzo potrzeby.
            Swojego kupiłem w USA dzięki koledze - przyszedł do Polski w większej paczce tak przy okazji.
            Była O1 kombi ALH++ 150/340
            Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

a zastanawiał się ktoś nad takim sprzętem

tylko nie wiem czy to pokaże temp oleju i np boost?
              na allegro jest po 230,
              ale jak by zamówić 36 szt to sam sprzęt wyjdzie po 120zł sztuka (jak nie dowalą cła ;-))
              przy 10 szt ~150 zł
              Item will be sent as a gift which normally takes 5-7 working days for arrival.
              We will ship all orders as gift and will declare to minimize your import tax.

Zamieszczone przez Damian19840
              ja moge zamowic sobie z ebaya, mieszkam w Anglii takze dla mnie nie problem
              no my mieszkamy w PL więc maksymalnie można zamówić z Pęcic, dalej nie da rady, :niewiem, no chyba żeby dzwonić na centrale do warszawy, to czasami może coś z peweksu się dostanie, jakiś odpad
              - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

Pracuję...